Fotball

Her får TILs gulljenter den overraskende beskjeden: – Det var helt sykt å høre

TILs J14 lag fikk velfortjent heder og skryt fra flere hold etter seieren i Norway Cup – og 80.000 kroner.

Lars Elvevold

Her får TIL-jentene vite fra banksjef Lars Nymo Trulsen at SpareBank1 Nord-Norge støtter laget med 80 000kr.

  • Lars Elvevold
Publisert:

TIL- jentene ble møtt av banksjef i SpareBank1 Nord-Norge, Lars Nymo Trulsen, før torsdagstreningen på Alfheim. Etter å ha kommet med mange rosende ord til jentene kunne Nymo Trulsen fortelle at banken vil støtte laget med 80.000 kroner som kan brukes til blant å sikre gode treningstider og fasiliteter. Banken vil også sørge for at laget vil få nye drakter samt nytt sett med fotballer.

  • Les mer om bragden her: Slik jublet TIL-jentene etter første Norway Cup-seier på 25 år

– Helt sykt!

– Det var helt sykt å høre! En skikkelig overraskelse, var TIL-jentenes reaksjon etter å ha fått høre om pengegaven.

Men kanskje ganske fortjent også?

– Jo, kanskje det, kommer det etter hvert fra noen av spillerne.

Lars Nymo Trulsen sier følgende om bakgrunnen for pengegaven:

– Som de fleste har fått med seg går banken bra for tida. Vi går med overskudd og da blir det utbytte til eierne. Over halve banken eies av folkene i Nord-Norge, og vi har spurt folk hva de ønsker at vi skal bruke pengene på. Talentutvikling er noe mange har trukket frem, sier Nymo Trulsen, og legger til:

– Med talentutvikling tenker mange på enkeltutøvere, men dette er kanskje det beste 04-laget i hele Norge. Det er et talentfullt lag som spiller god fotball og fremstår på en flott måte, både på og utenfor banen, sier banksjefen. Da ønsker vi å bidra slik at laget er sikret gode treningstider og skikkelig utstyr, sier Nymo Trulsen, som selv har eliteseriekamper for TIL.

Også Troms Fotballkrets var til stede på treningen og overrakte en bukett til laget for den første Norway Cup-seieren av et TIL-lag på 25 år.

Mye oppmerksomhet

Gulljentene skryter av all oppmerksomheten laget har fått etter seieren, spesielt fra egen klubb.

– Det har vært veldig gøy. Både oppmerksomheten etter seieren og at så mange heiet på oss underveis, både foreldrene våre og Isberget som kom på kampene, sier jentene, som gjerne vil rette en spesiell takk til Berit Berg i TIL, som blant annet sørget for laget fikk følge søndagens TIL-kamp mot Haugesund fra egen losje.

Damefotballen har i mange år havnet i skyggen av herrefotballen, men jentene mener det er i endring.

– Det er blitt bedre de siste årene, er beskjeden fra TIL-laget som i stor grad består av spillere som har spilt fotball sammen siden 1. klasse.

– Hvordan har dere blitt så gode?

– Vi trener mye. Og så trener vi også på egen hånd, sier TIL-jentene, som har 4 til 5 lagtreninger i uken.

– Hvilket øyeblikk husker dere best fra Norway Cup-uken?

– Det må være da vi tok ledelsen 3–2 i finalen mot IFK Göteborg.

Finalen endte uavgjort 3–3 etter ekstraomganger. Det ble ikke brukt straffesparkkonkurranse og på spørsmål om de helst skulle hatt muligheten til å avgjøre kampen, er jentene meget samstemte:

– Ja!

– Det var litt spesielt etter kampen med to lag som begge hadde vunnet, men som ikke jublet så veldig. Men når jentene fikk pokalen i hendene kom jubelen, skyter Kjell Roger Andersen, en av lagets trenere inn.

  • Les også: Så stor del av Tromsøs befolkning drar på kamp

Kan vinne serien for jenter 17år

Man må faktisk helt tilbake til 1993 for å finne sist gang et TIL-lag gikk til topps i Norway Cup. Da var det velkjente Ole Martin Årst som ble matchvinner da TILs guttelag gikk til topps.

TIL-jentene deltar i seriespill i klassen for både J14 og J17. Laget topper tabellen i begge klassene, men får hard konkurranse fra blant annet Varden og Hamna om seieren i J17.

– Vi håper å vinne resten av kampene våre, og spesielt mot Varden og Hamna.

«MP»: – Et gyllent årskull

Leder for Jenteløftet i TIL, Morten Pedersen, har fulgt laget tett og er full av beundring for det jentene har fått til.

– Dette er unge jenter som har knekt noen koder når det gjelder hvordan man fungerer som lag. De spiller fotball, de sparker ikke fotball. Det er et gyllent årskull som trener mye og har veldig dyktige trenere, sier Pedersen, som understreker viktigheten av å ha det gøy med treningen.

– Man må trene mye for å bli god, men man må også ha det gøy mens man trener, eller så nytter det ikke. De har gode treninger med fokus på å spille utviklende fotball, og man ser i øynene på jentene at de koser seg med fotballen, sier «MP».

Pedersen mener Tromsø IL som klubb er på riktig vei når det gjelder satsing på damefotball.

– Det er en prosess og er ikke gjort over natta. Jeg er inne i mitt første år, og det første jeg ønsket å sikre at det legges til rette for at jentene får trent nok og med godt nok innhold. Vi er på god vei og så er det noen ting vi må stramme til foran neste sesong, sier Pedersen.