Fotball

Huseklepps Premier League-tips: Liverpool-fansen kan igjen snakke om «neste år»

Erik Huseklepp tipper Premier League for BT. Han tror på stor fremgang for Liverpool. Men ikke nok ...

ANDREW BOYERS / NTB Scanpix

VINNER IGJEN: Erik Huseklepp tror gapet på 25 poeng fra forrige sesong ikke tettes med det første. Altså holder City gullutfordrerne fra Liverpool bak seg også denne gang, mener han.

  • Erik Huseklepp
Publisert:

1. Manchester City

Fullstendig suverene i fjor. Har det beste laget i ligaen, med den mest innkjørte spillestilen – ved siden av Liverpool. Har en bredde i troppen ingen kan matche. Det blir jevnere i år, men City vinner.

  • Har du fått med deg denne?
Les også

Disse spillerne må du ha på Fantasy-laget ditt

2. Liverpool

Overgangsvinnerne. Hadde en veldig god sesong i fjor som ble avsluttet med Champions League-finale. Har forsterket de to lagdelene det har vært flest spørsmålstegn rundt. Har en veldig innkjørt spillestil. Et lite spørsmålstegn ved om Mohamed Salah klarer å følge opp den vanvittige sesongen han hadde i for. Det skal litt til ...

CARL RECINE / X03807

HVORDAN TOPPE DETTE? Mohamed Salah var gnistrende forrige sesong. Erik Huseklepp er skeptisk til om han klarer å følge det opp.

3. Manchester United

Mye rot og negativitet gjennom hele sommeren. Har bare signert Fred som en mulig umiddelbar forsterkning. Har likevel et knallsterkt lag, på papiret, som slipper inn få mål. Har verdens beste keeper og stjerner i de fleste posisjoner. Bør fint klare topp fire, men de klarer ikke vinne serien i år, heller.

4. Chelsea

Spennende, ny trener som har vist i Napoli at han vet hva han driver med. God signering i Jorginho. Eden Hazard ble værende, og det er viktig. Underpresterte i fjor, men løfter seg nå og kaprer den siste Champions League-plassen.

Tor Høvik

Erik Huseklepp kommer med sitt tabelltips for Premier League-sesongen 2018/19.

5. Arsenal

Første sesong uten Wenger på veldig mange år. Hvordan vil det slå ut? Ikke de mest spennende signeringene i sommer. Arsenal løfter seg likevel litt i forhold til den fryktelige sesongen de hadde i fjor.

6. Tottenham

Ingenting nytt fra Spurs – ingen signeringer i sommer! Har et bra lag med en innkjørt stil, men er mer avhengig av enkeltspillere enn sine tøffeste konkurrenter. Skal spille seg varm på sin nye stadion. Denne sesongen blir en liten nedtur, er jeg redd.

ANDREW COULDRIDGE / X03808

SENTRAL: Jo, Harry Kane er fortsatt sentral. men ennå har ikke Tottenham-eierne skaffet superspissen nye lekekamerater.

7. Everton

Hadde en katastrofal start på sesongen i fjor, men tok seg sammen og landet i det sjiktet de stort sett alltid ender i. Ny manager i år, noe som betyr at de vil spille en litt mer offensiv og morsommere fotball enn de gjorde i fjor under Big Sam Allardyce, men de ender igjen litt bak de store klubbene.

8. Leicester

Har mistet Riyad Mahrez, som har vært viktig for dem. Spennende signering i James Maddison, det skal bli artig å se om han klarer å erstatte superstjernen. Har en av ligaens beste midtstoppere i Maguire, og Leicester er ellers solide. De ender i sjiktet bak de beste.

9. Wolverhampton.

Dette er spennende! Suveren vinner av Championship i fjor. Hadde allerede da et bra lag med noen spillere man egentlig tenkte hørte hjemme i divisjonen over. Har forsterket seg ytterligere i sommervinduet med hjelp av rike eiere. Wolves kommer til å bite godt fra seg og slår seg rett inn på topp ti i sin første sesong tilbake i det gode selskap.

10. West Ham

Dette er også lovende. Ny profilert trener. To kjempespennende signeringer i Felipe Anderson og Andrej Yarmolenko. Ellers har de meget sterk tropp. Minuset med dette laget er at de fleste av lagets beste spillere er humørspillere. Hvordan vil de fungere når det butter litt imot? Jeg spår at West Ham vil variere veldig i sine prestasjoner.

Andrew Couldridge / X03808

SPENNENDE: Andrej Yarmolenko (i gult) har signert for West Ham. Ukraineren er blant dem Erik Huseklepp har store forventninger til.

11. Burnley

Kanonsesong i fjor. Var vanskelig å spille mot og slapp inn få mål. Blir tøffe å slå også i år, men de overpresterte i fjor. Det blir et lite hakk ned.

12. Southampton.

Hadde en fryktelig tung sesong i fjor som ble reddet i siste liten. Erfaren manager i Mark Hughes, og han har en tropp som er bedre enn hva de fikk vist forrige sesong. Det blir spennende å se hvordan Moi Elyounoussi vil klare seg på dette nivået – Southampton blir uansett bedre i år.

13. Crystal Palace

Et annet lag som startet elendig i fjor. Roy Hodgson tok over, og da så laget bedre ut og de klarte seg greit til slutt. Nå har de Hodgson fra første spark på ballen og det betyr at de får et bedre utgangspunkt. Alle lag under Hodgson er godt organiserte, og husk at Palace har noen ekstremt gode offensive spillere som fort kan slå til.

14. Newcastle

Et bra comeback i fjor for Newcastle som endte på en respektabel 10.-plass. Har ikke fått på plass de helt store signeringene i sommer. Ser greie ut på papiret, men ikke mer enn det. Det blir et lite hakk ned.

15. Fulham

Rykket opp via playoff i fjor. Nå har de signert Aleksandar Mitrovic på permanent basis, en spiss som var veldig viktig for dem på våren i fjor. Har også gjort noen andre spennende signeringer i Jean Michel Seri fra Nice og André Schürrle fra Dortmund. Fulham blir friske!

ADAM HOLT / X03819

OVERLEVER: Stefan Johansen og Fulham rykket opp i fjor. De er kommet for å bli, skal vi tro BTs fotballekspert.

16. Watford

Det har ikke skjedd så veldig mye spennende med Watford siden sist. De har signert Gerard Deulofeu på permanent basis, en meget god spiller på sitt beste. Dette blir likevel en kamp for å overleve.

17. Brighton

Mange nye signeringer i sommer, de fleste av dem kommer fra andre ligaer. Hvordan vil det slå ut? Har en trener som jeg kjenner fra min tid i Birmingham. Chris Hughton er en faglig flink mann, som er meget dedikert til arbeidet sitt. Det blir en ny kamp om nå unngå nedrykk. De klarer det på hengende håret.

18. Bournemouth

Få inn og mange ut til nå i overgangsvinduet. De hadde behøvd en del nytt for å fornye seg litt. De samme spillerne har båret Bournemouth i en tid nå, og jeg synes jeg ser en nedadgående kurve. Dette blir en tung sesong som ender med nedrykk.

DAVID KLEIN / X06540

KONGEN RYKKER NED: Joshua King klarer ikke å redde Bournemouth fra nedrykk, mener Huseklepp.

19. Huddersfield

Klarte seg i sin første sesong i Premier League. Det var sterkt. De har også signert noen spillere i sommer, men jeg tror Huddersfield får et brutalt møte med den beryktede andresesongen, og rykker ned.

20. Cardiff

Overrasket stort med å kapre den ene av opprykksplassene i Championship i fjor. Det var en stor prestasjon. Har kun signert spillere fra lavere divisjoner i dette vinduet. Cardiff vil være et lag som er bygget opp på hardt arbeid og god organisering bak på banen. Det gir dem noen poeng, men ikke nok.

Les også

Vinduet stenger torsdag: Her er alle overgangene i Premier League

Les også

Derfor er superstjernenes draktsalg en av fotballens store myter

Les også

Vurderer du å dra på fotballtur? Slik gjør du det billigst mulig