Ebrahim (39) gikk til topps i sitt første Tromsø-maraton – neste år skal han ta rekorden

Ebrahim Abdulaziz (39) lover å ta rekorden neste år.

Daniel Lilleeng

VANT: Ebrahim Abdulaziz gikk til topps.

Publisert:

Knut Hegvolds rekordtid på Midnight Sun Maraton (2.20,56) har stått i 22 år – siden 1996. I år var eritreiske Ebrahim Abdulaziz (39) nære på da han kom i mål på 2.23,00.

– Jeg er veldig fornøyd med å vinne, men det var veldig mye vind. Det er første gang jeg er i Tromsø, og jeg kommer tilbake neste år for å ta rekorden, sa Ebrahim Abdulaziz til iTromsø.

Fem år i Norge

39-åringen som fyller 40 år i september løp i mål i ensjom majestet. For fem år siden kom han fra Eritrea til Trondheim og representerer klubben Strindheim.

I fjor satt han personlig maratonrekord i Berlin da han brukte kun 2 timer og 16 meter på å fullføre de 42,195 kilometerne.

– Jeg vet det er mulig å ta rekorden her i Tromsø. Den vil jeg veldig gjerne ta, sier 39-åringen.

Fra 1. til 2.-plass

Frew Zenebe Brkineh som vant distansen i fjor, ble i år nummer to på tiden 2.25,30, altså to og et halvt minutt bak vinneren Abdulaziz.

– Jeg er fornøyd med 2.-plass. Det var veldig vanskelige forhold med mye vind og regn. Tromsø er en mye tøffere plass å løpe enn i Berlin og New York. Det er en hard plass å løpe, og jeg ble helt tom for energi mot slutten. Jeg tar 2.-plassen og håper å komme tilbake neste år, sier fjorårsvinneren.

Les også

Stig (45) fullførte MSM-mila – om noen år må han amputere foten

Les også

Midnight Sun Marathon knuste rekord

Les også

Etter to bilulykker sa legen til Sissi (43) at hun måtte gi opp løpingen. Nå skal hun delta i et av verdens største maraton.