Sprek

Alf (63) fortsetter løpekarrièren i Frankrike : – Drømmen er EM-medalje

Alf B. Dahl har lenge vært en markant skikkelse i løpemiljøet i Tromsø. I juli flytter han og kona til Frankrike for et år, uten at løpekarrièren legges på hylla av den grunn.

Håkon Steinmo

Alf B Dahl, her fra årets Eidemila, fortsetter løpekarrièren i Frankrike.

  • Lars Elvevold
Publisert:

63-åringen som blant annet gjorde seg bemerket med å løpe utrolige 19 maraton på 19 dager sammen med Jon Geir Iversen i 2015, oppfyller en gammel drøm når han sammen med kona skal bo ett år i Sør-Frankrike.

Dahl markerte seg seinest i juni med å vinne Eidemila med en meget sterk tid, og 63-åringen forsikrer om at han vil fortsette løpekarrièren i Frankrike.

Les også

Alf (60) løp 19 maraton på 19 dager

Les også

Overtrent i fjor – tilbake i år: Er Alf Norges sprekeste 63-åring?

– Pakker ikke piggskoene

– Jo da, jeg blir nok å fortsette å løpe. Men jeg trenger heldigvis ikke pakke verken piggskoene eller løpeklærne jeg bruker om vinteren, flirer Dahl.

Dahl og kona skal bo i en landsby ikke langt unna Toulouse, og Dahl har allerede noen løp merket av i kalenderen.

– Det går et løp litt sør for Toulouse som jeg planlegger å delta i. I tillegg skal jeg løpe maraton i Nice i november, sier Tromsø-løperen, som fort blir å se på startstreken under neste års Midnight Sun Maraton selv om bostedsadressen er i Frankrike.

– Jeg antydet det faktisk for kona her om dagen. Hun snøftet bare noe til svar, så vi får se, sier Dahl.

Drømmer om EM-medalje

Det store målet for Dahl er imidlertid EM i 2020. Dahl planlegger å løpe halvmaraton og drømmer om å ta medalje.

– Det hadde vært veldig gøy ja, og noe å fortelle barnebarna. Jeg ble nummer fem i VM i 2015, sier Dahl som tror Tromsø Løpeklubb vil klare seg fint uten han i ett år.

– Folk kommer og folk går, sånn er det. Jeg får se hvor mye jeg blir med når jeg kommer tilbake. Nå skal jeg oppfylle en gammel drøm om å bo et annet sted og oppleve en annen kultur. Samtidig skal tenkte litt gjennom mange ting og hva jeg ønsker å bruke tiden min på, avslutter Alf B Dahl.