Fotball

Frist i dag: Dette kan bli Vegas neste klubb

Brann-spilleren er høyaktuell for svensk klubb - overgangen kan senest skje lørdag.

Johansen, Carina / NTB scanpix

NÆR KLUBBSKIFTE: Deyver Vega virker å være nær en overgang til svensk fotball. I Sverige er overgangsvinduet åpent ut lørdagen.

Publisert:

Deyver Vega (25) er på vei bort fra Brann. BT er kjent med at den svenske toppserieklubben Elfsborg fort blir neste stopp for kantspilleren fra Costa Rica.

Den siste uken er det blitt mer og mer tydelig at Vega vil forsvinne fra Brann.

Han har fått minimalt med spilletid så langt i sesongen, han tar opp en dyrebar plass i «utenlandskvoten» som er full i Brann og han ble vraket til fordel for Gilli Rólantsson og Ludcinio Marengo mot Start mandag.

Nå sitter BT med en opplysninger som tilsier at et klubbskifte til Elfsborg nærmer seg.

Vinduet stenger

En overgang må senest skje i løpet av lørdagen, fordi det svenske overgangsvinduet stenger da. I Norge er «deadline day» førstkommende onsdag, men skal Vega til svensk fotball må det skje nå.

Brann-sportssjef Rune Soltvedt har ikke vært tilgjengelig for kommentarer fredag. Deyver Vega selv og spillerens agent har ikke besvart BTs henvendelser. Det samme gjelder klubbsjefen i Elfsborg, Stefan Andreasson, men svenske Borås Tidning har fått ham i tale og konfrontert ham med opplysningene om Vega.

– Det spekuleres i mange spillere denne perioden, det gjør det jo, sier Andreasson.

– Kjenner du til ham?

– Jeg er overbevist om at vi har kontroll på markedet og navn. For øvrig har jeg ingen kommentarer, svarer Andreasson videre til svenske BT.

JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY

TRE SESONGER: Deyver Vega er i sin tredje Brann-sesong. Karrieren i Bergen har gått opp og ned, men høsten i fjor var han en av lagets mest fremtredende spillere.

BT skrev tidligere fredag at 18 år gamle Marius Bildøy kan nærme seg spilletid dersom Vega forsvinner. Også Kristiansund skal nøye vurdere et fremstøt for å sikre seg Vega, får BT opplyst.

Deyver Vega har spilt 50 Brann-kamper og scoret 12 mål siden han kom til klubben våren 2016. For et år siden var han ekstremt nær å bli lånt ut til Start, etter en vår med lite spilletid. Da slo Vega tilbake og viste seg viktig for Brann gjennom høsten.

– Situasjonen hans er sånn at han ikke spiller, men er såpass god. På kantene har vi mest folk også, sier trener Lars Arne Nilsen om Vega.

Brann møtte nettopp Elfsborg til årets første treningskamp, på Gran Canaria i januar. Da vant svenskene 2–0, i en kamp som ble Branns siste tap på mange måneder.

Les også

Start-Skaanes om gesten før møtet med Brann: – Vet det har vært mye styr tidligere

Les også

Engelsk nettsted: Brann ville gi mer enn seks millioner for eks-Newcastle-spiss

Les også

Svensk talent landet i Bergen: Denne midtstopperen testes av Brann

Les også

Hylles av treneren etter sin første økt med Brann