Fotball

Taylor enig med TIL – Valakari fornøyd med overgangsvinduet

Når Robert Taylor blir frisk signerer han en langtidskontrakt med TIL. Og da er Simo Valakari fornøyd med sommerens overgangsvindu.

Ronald Johansen

TIL-KLAR: Robert Taylor signerer en 3,5-årskontrakt med TIL.

Publisert:

Finnen er enig med TIL om en kontrakt med varighet ut 2021-sesongen. Taylor har vært syk i cirka en uke og gikk glipp av kampene mot Haugesund og Sandefjord.

– Robert kommer til å signere, sier Simo Valakari til iTromsø.

– I morgen, eller..?

– Når han kommer seg ut av sykesengen. Han har hatt skikkelig influensa, sier Valakari.

TIL vil dermed ha hentet tre spillere i dette overgangsvinduet; innlånte Taylor på en permanent avtale, Mikael Norø Ingebrigtsen fra IFK Göteborg og Onni Valakari fra TPS.

– Jeg er fornøyd

TIL forsøkte også å få Ruben Yttergård Jenssen hjem, men han går trolig til Brann. Overgangsvinduet stenger om noen få dager, den 15. august.

– Å få disse tre inn er jeg fornøyd med. Vi bygger opp et lag her. Jeg tviler på at det kommer flere inn i sommer, sier Valakari til iTromsø.

TIL sikret seg en opsjon da de lånte Taylor fra AIK i vinter. Den har de nå benyttet sega av. Etter det iTromsø kjenner til må de betale et beløp som er godt under 1 million kroner for 23-åringen.

– Robert ville bli her, så det handlet bare litt om forhandlinger med ham. Jeg er fornøyd med at alt er løst nå, sier Valakari.

FREDRIK VARFJELL / BILDBYRÅN NORWAY

MISFORNØYD: Her er Simo Valakari etter kveldens tap i Sandefjord.

Men kveldens kamp mot Sandefjord var TIL-treneren ikke så fornøyd med.

– Null poeng. Det er jeg selvsagt skuffet over. Men vi visste at det ville bli en tett kamp, og slik er fotball. De kom for å forsvare seg, og vi visste vi ville skape sjanser. Men, igjen, så tok vi dem ikke, sier Valakari, som nå må konstatere at TIL har tre tap på rad.

– Er det bekymringsfullt?

– Nei, nei, nei, det er det ikke. Jeg tror ikke på disse sekvensene med tap eller seire. Jeg vet ikke hvor mange kamper som er vunnet eller tapt på rad. Hver kamp er en unik sjanse til å vinne. Det gjelder også neste søndag, sier Valakari.

– Men selvsagt, det eneste som bekymrer er at vi vil vinne, få poeng og klatre på tabellen. Når du taper, får du ikke de poengene, legger han til.

– Kjedelig comeback

Mikael Norø Ingebrigtsen var tilbake i TIL-drakten, fra start, i kveld.

– Dette var et kjedelig comeback i TIL-trøya. Vi var rett og slett ikke gode nok. Jeg synes vi gjorde det bra i første omgang. Da fikk vi til litt av spillet vi prøvde på. De gjorde det vanskelig å kombinere sentralt, for der «sperret» de. Nå må vi hjem for å se på hva som kan forbedres, sier Ingebrigtsen.