Nå skal Dale of Norway produsere franske strikkegensere

Rossignol flytter produksjon til Norge. Nå trenger Dale of Norway flere ansatte.

Jan M. Lillebø

FRANSKE PRODUKTER: I tillegg til egen kolleksjon skal Dale of Norway produsere strikkegensere fra Rossignol.

Publisert:

Like før jul i fjor ble den tradisjonsrike ullvarebedriften Dale of Norway solgt til franske Rossignol.

Den gang sa signaliserte de nye eierne at det kunne bli aktuelt å flytte deler av sin egen produksjon til Dale. Nå holder franskmennene ord.

– Den langsiktige planen er at all strikkevareproduksjon i Rossignol skal flyttes til Dale, sier fabrikksjef Roar Mittet ved Dale of Norway.

Flere gensere neste år

I førsteomgang har fabrikken på Dale begynt å produsere av tre gensere til det franske vintersportsmerket.

– Vi begynte å lage disse genserne tidligere i vår. De skal ut i butikkene i løpet av året, sier Mittet.

Han forteller at flyttingen ble gjort for å vise både de ansatte og lokalbefolkningen på Dale at de var seriøse med planene om å fortsette satsingen i vestlandsbygden.

– Det er jo alltid spennende når det kommer nye eiere inn i bildet. Man vet aldri hvordan det blir før man har prøvd, men de sa hele tiden at de ikke hadde noen planer om utflagging. Det viser de nå, sier han.

I dag produserer det franske selskapet strikkevarene sine i Italia, men nå er planen å flytte stadig mer til Norge. Allerede neste år skal Dale of Norway produsere 16 nye Rossignol-gensere.

– Vi tar det stegvis. For vi skal jo klare å håndtere vår egen kolleksjon også, sier Mittet.

Ansetter flere

Dale of Norway melder samtidig at de har opplevd økt salg av sine egne produkter det siste året. Når de samtidig skal produsere mer for Rossignol, trenger selskapet flere ansatte.

– Vi kommer til å øke arbeidsstokken betydelig innenfor både produksjon og design, slik at vi er rigget for økt produksjon neste år, sier Mittet.

Odd E. Nerbø

SOLGTE DALE: Hilde Midthjell ble eneeier og administrerende direktør i Dale of Norway i 2013. I 2017 solgte hun selskapet til franske Rossignol.

Solgte selskapet

Det var Hilde Midthjell som valgte å selge selskapet til Rossignol i fjor. Hun kom inn på eiersiden i 2009, og fra 2013 ble hun eneeier og administrerende direktør.

Selskapet hadde gått med underskudd over flere år, men Midthjell snudde trenden. Og i 2016 leverte selskapet et overskudd på over 20 millioner kroner.

Da hun solgte fortalte hun at Dale ville stå mye sterkere med et større selskap på eiersiden. Ett av kravene hennes for å selge var at produksjonen skulle fortsette på Dale.

– Jeg hadde aldri solgt til dem om de hadde planer om å ta med seg merkevaren og legge ned den lokale driften, sa hun den gangen.

Les også

Solgte Dale of Norway etter flere år med suksess: – Hun har vært en reddende engel

Les også

Fikk Dale opp av bølgedalen

Les også

Set strek for 136 år med garnhistorie