Fotball

Coolen var stolt etter seieren: Dette ønsker han å forbedre i returoppgjøret

RBK-treneren roste forsvarsspillet, men mener det er mer å gå på med ballen.

Mariann Dybdahl

Fornøyd. Rini Coolen kunne gå av banen i Cork som en meget tilfreds mann etter 2–0-seieren.

Publisert:

Cork – RBK 0-2

CORK: - Jeg er ikke overrasket over at vi fikk såpass mye press imot oss. Det finnes ingen enkle oppgjør på bortebane i Europa. Men jeg var ikke bekymret for alle dødballene imot. Vi vet vi kan forsvare oss bra mot det. Det ble aldri ordentlig farlig, heller.

– Det sier RBK-trener Rini Coolen til Adresseavisen, etter det som ble en intens, men god kveld på irsk jord.

  • RBK-helten lyktes med ny taktikk: – Kanskje jeg skal gjøre det mer fremover

To Levi-mål

På en trang gressmatte i Cork ble RBK i store deler av kampen presset hardt tilbake. Men på den samme trange matten var RBK også langt mest effektiv, med to fine Jonathan Levi-mål før pause.

Samtidig: Etter et tosifret antall cornere imot, og minst like mange frispark– og innleggssituasjoner, levde oppgjøret helt inn.

Etterpå var RBK-trener Coolen stolt av forsvarsjobben som ble lagt ned for dagen.

Men han medgir at RBK gjerne skulle ha hatt ballen mer.

– Vi forventet dette kampbildet, og jeg synes vi taklet det godt. Vi slet litt i perioder med å komme oss ut av press, og dette må forbedres til hjemmekampen. Men innsatsen som ble lagt ned var strålende. Dessuten lå vi godt organisert hele veien, sier han – og legger til:

– Samtidig håper jeg på et bedre pasningsspill i hjemmekampen, og at vi skaper flere sjanser foran våre egne fans. Men man må også gi «kred» til motstanderen. Midtbanespillerne til Cork var aggressive og gjorde det vanskelig for oss, sier han.

Les vår børs etter kampen: RBK vant, men Bendtner får elendig karakter

– Hadde øvd på det

Coolen var også strålende fornøyd med RBKs første scoring. Etter 22 minutter satte Jonathan Levi ballen mellom beina på Cork-keeper Malcolm McNulty, etter et fint angrep på høyresiden.

– Det kom ikke ut av det blå, vi har øvd på det i forkant av kampen: Hurtig vending av spill, med ekstra fokus på vår egen høyreside. Vi er glade og stolte over at det endte i scoring, sier han - og roser Levi for begge målene, som også ble matchavgjørende.

– Han har gjort det bra, og vært en viktig spiller for oss de siste ukene, smiler Coolen.

– Hva tenker du nå om returoppgjøret?

– Jeg ser veldig frem til det. Og håper vi er like solide i forsvar. Og at vi skaper mer framover, svarer han.