Kjappe nyheter tirsdag

Ramadan er over, Trump får nok en gang kritikk, fluer irriterer i VM, og gatene i Bergen får kvinnenavn!

Eirik Brekke
  • Elisabeth de Lange Gjesdal
Publisert:
Eirik Brekke

Ramadan er over

Fredag ble fastemåneden avsluttet med en id-fest, som er muslimenes største høytid. Id begynner ved solnedgang den siste dagen i Ramadan, og varer hele neste dag. Høytiden feires i hjemmene og moskeen. Man gir hverandre gaver, har festklær på, pynter hjemmet og spiser et festmåltid. (WIKIPEDIA)

Barn skilles fra foreldrene

WILFREDO LEE / NTB SCANPIX

Bildet er tatt av en av interneringsleirene i Homestead i Florida der flere barn har blitt sendt etter å ha blitt skilt fra foreldrene som har krysset grensen til USA ulovlig.

Nærmere 2.000 barn ble fra midten av april til utgangen av mai skilt med tvang fra foreldre eller omsorgspersoner med i USA. Ulovlige innvandrere som stanses på grensen, blir sett som kriminelle. Barn kan ikke fengsles sammen med sine foreldre i USA og blir derfor skilt fra foreldrene og satt i egne leirer. – USA vil ikke være en innvandringsleir, og det vil ikke være et asylmottak. Ikke på min vakt, sier Donald Trump mandag. Han mener det ikke hadde skjedd om han hadde fått bygget mur mot grensen. Flere kaller dette grusomt og ondskapsfullt.

Fluer skaper irritasjon under VM

DAN P. NEEGAARD

Harry Kane scoret begge Englands mål. Her avgjøres kampen.

BBC skriver at «svermer med de små, flyvende insektene har skapt kaos for fans, lokale og media, mens spillerne vil bli dynket i insektsmiddel før de går inn på banen». Stadion ligger rett ved elven Volga. Det er der fluene utvikler seg, ifølge BBC. Arrangøren av VM sier at fluer er vanlig i Volgograd i juni måned på grunn av klimaet. De mener at insektene ikke vil gå ut over mesterskapet på noe vis.

Bergens nye gater får kvinnenavn

Erik Johansen / NTB scanpix

Illustrasjonsfoto

Flertallet i bystyret i Bergen har denne uken bestemt at de skal prioritere kvinner når gater i byen skal få nye gatenavn.