Fotball

RBK-helten endret taktikk – scoret to mål: – Kanskje jeg skal gjøre det mer fremover

Jonathan Levi var i strålende humør i pressesonen minutter etter kampslutt torsdag.

Mariann Dybdahl

BANENS BESTE: Jonathan Levi ble kåret til banens beste på Adresseavisens spillerbørs. Etter kampen var han naturligvis blid etter å ha scoret begge Rosenborgs mål i oppgjøret.

Publisert:

CORK – ROSENBORG 0–2

CORK/TRONDHEIM: 22 år gamle Jonathan Levi var Rosenborgs beste spiller i knokkelkampen mot Cork. Etter to matchavgjørende scoringer ble svensken belønnet med karakter syv av ti på Adresseavisens spillerbørs.

– Vanligvis går jeg til venstre hver gang, men i kveld scoret jeg to mål ved å gå til høyre. Kanskje jeg skal gjøre det mer fremover, gliste Jonathan Levi overfor Adresseavisen etter kampslutt.

  • Les mer om kampen her: Levi herjet i Irland – RBK sikret fantastisk utgangspunkt

– Var ikke meningen

22-åringen bar Rosenborg på sine skuldre og sikret et fantastisk utgangspunkt før returoppgjøret på Lerkendal om nøyaktig en uke. Cork var tunge i boksen og skapte mange farligheter på innkast, dødballer og cornere.

Men de klarte ikke å stoppe Jonathan Levi fra å avgjøre kampen med to klassescoringer.

– Jeg kan ikke si at det var meningen å score ved å skyte tunnel på keeperen på førstemålet, men det var deilig å se den gå inn sier Levi om førstemålet.

Om sitt andre mål, er Levi imidlertid mer fornøyd.

– For å være litt «kaxig», så må jeg si at andremålet var «snyggt»! Lundemo spiller til meg, før jeg legger igjen til Mike på ett touch og så får jeg den tilbake og klinker den inn. Deilig, sier Levi.

  • Mye kan fortsatt skje på overgangsmarkedet: Flere klubber følger RBK-spillere

– God prestasjon

Svensken sier at han er fornøyd med Rosenborgs prestasjon, selv om Cork nok over 90 minutter var laget som presset mest, og burde hatt minst en scoring.

– Vi visste hva som kom, og jeg synes vi kriget godt og gjorde en god prestasjon. Vi skjønte at kampen kom til å bli vanskelig, men vi var vanskelig å bryte ned sier tomålsscoreren til Adresseavisen.

Levi er i hard konkurranse med blant andre Pål André Helland og nysignering Issam Jebali om å være førstevalg som høyrekant. Derfor kan disse to målene være viktige for svensken med tanke på å bli prioritert først videre når Helland er tilbake fra skade.

– Det er viktig å ta vare på sjansen når den kommer i fotball, og jeg synes at jeg viste i dag at jeg kan å spille fotball. Jeg føler at alt går bedre for hver dag, sier levi.