Nyheter

Kjappe nyheter fredag

Nå smelter isen på Antarktisk i rekordfart – og tre andre nyheter!

MEEK, TORE / NTB scanpix
Publisert:

Få med deg kjappe nyheter – hver ukedag!

Mye mer issmelting i Antarktisk nå, enn før

ANDREW SHEPHERD / TT NYHETSBYRÅN

Issmeltingen i Antarktis tredoblet de siste fem årene! Det medfører at havet stiger mye kjappere nå. – Vi har nå et klart bilde av hva som skjer i Antarktis. Vi ser på disse funnene som enda en alarmklokke om at handling må til for å bremse oppvarmingen av vår planet, sier forskeren Eric Rignot. Hvis issmeltingen fortsetter på denne måten, må kartene over vår planet tegnes om på nytt med nye kystlinjer, slår forskere fast. (Kilde: BT)

Ingen regnbuefargede skolisser på det svenske VM-laget

Scott Heppell / X01095 (ILLUSTRASJONSBILDE / ARKIV)

Alle europeiske land som deltar i fotball-VM, har fått tilsendt skolisser med regnbuefarger. Grunnen er at så å si ingen profesjonelle fotballspillere tør å si at de er homofile, og ved å bruke skolissene kan landene vise at de er greit å være det. Men svenskene vil ikke ta dem i bruk! Det opplyser generalsekretær i Det svenske fotballforbundet. – Symbolske handlinger er viktige, og det er viktig for Det svenske fotballforbundet. Men det er vanskelig å ta del i alle de forskjellige initiativene, sier generalsekretæren Håkan Sjöstrand. Det er EU (Europaparlamentet) som har sendt ut skolissene. (Kilde: NTB)

BT Junior sender live fra Voss cup

Rune Sævig (ARKIV)

Sædal Gorillas.

Lørdag 16. juni sender vi live fra bane 1 fra klokken 08.00 til 20.00. Klokken 13.30 er det en liten pause i kampene, og da skal våre juniorreportere Hermine og Nikolai ha studio ved banen. Søndag er vi på an igjen ved bane 1, da sendes alle kampene ved banen, fra klokken 09.00 til kl. 14.00. Les mer her!

Hunden Bob har forsvunnet

NOAH / NTB scanpix

Hunden angrep flere mennesker i Oslo i 2015, og ble derfor besluttet avlivet (fordi de som bestemmer mener at det kan skje igjen). Men nå har Bob forsvunnet fra kennelen hvor den har bodd, ifølge NRK. NRK skriver at hunden har forsvunnet og at eieren har fått en anonym telefon fra noen som sier at den «er på landet og har det bra». Politiet vil ikke kommentere saken. (Kilde: NRK og NTB)