Sprek

Eirik vant to løp på to dager – rykket fra konkurrenten i tåka

Tromsø Skyrace ble arrangert for fjerde gang lørdag.

Håkon Steinmo

Eirik Haugsnes satt løyperekord og vant Skyrace Tromsdaltind lørdag.

  • Lars Elvevold
Publisert:

Fredags kveld vant Eirik Haugsnes Blåmann Vertical i Tromsø Skyrace. Ikke mange timer seinere stilte han til start på løpet som går til toppen av Tromsdaltinden, et løp på 32 km og med 2000 høydemeter å bestige.

Rykket fra i tåka

Haugnes var tydeligvis ikke veldig sliten etter seieren fredagskveld. Den Finnsnes-bosatte løperen vant også lørdagens distanse, og satte attpåtil ny løyperekord

– Jeg har vanligvis deltatt på den lengste distansen opp til Hamperokken, men siden jeg sprang i går også passet det greit med dette løpet i dag. Jeg kjente gårsdagens løp i beina, spesielt i starten, sier Haugsnes, som utnyttet tåka og lokalkunnskapene.

Les også

Her fjernes det omstridte gresset på Alfheim: – Vi håper det nye skal vare i åtte år

Les også

Fikk 170.000 i gave – drømmer om damelag til 100-årsjubileet

– Vi var to som løp sammen, men da jeg så det var tåke opp mot Tinden så bestemte jeg meg for å rykke slik at jeg løp alene inn i tåka slik at han ikke kunne se meg. Det var en utenlandsk løper og han måtte løpe alene ned. Det ga meg en fordel siden jeg kjenner terrenget, sier Haugsnes som har markert som fjelløper i en årrekke både inn- og utenlands.

– Jeg bor på Finnsnes nå og er i full jobb og har familie. Jeg reiser mindre enn før. Det kunne være tungt å komme tilbake fra reise for så å dra rett på jobb. Jeg deltok i noen løp utenlands i ferien så får vi se utover høsten. Men jeg er jo glad i å trene og trener fortsatt seriøst, sier Haugsnes.

Håkon Steinmo

Snorri Einarsson brukte lørdagen til å springe fjelløp som en del av oppkjøringa til skisesongen.

Einarsson nummer to

Snorri Einarsson kom sterkt mot slutten og ble nummer, også han med en tid som var bedre enn den tidligere løyperekorden.

– Jeg er fornøyd. Eirik er bedre enn meg rett og slett, og jeg er ikke vant til fjelløp. Jeg planla å åpne kontrollert og heller dra litt på etter å ha vært oppe på Tromsdalstinden, sier Einarsson som har VM på ski som årets store mål.

– Jeg har justert litt fra i fjor. Tidligere har jeg ofte vært i god form tidlig, men så har det kanskje vært verre rundt juletider. Jeg skal jo gå VM uansett (deltar for Island, red.anm.) så jeg trenger ikke tenke så mye på å gå fort på Beitostølen for å kvalifisere meg, selv om jeg selvsagt vil gå fort i verdenscupen også, sier Einarsson.

Håkon Steinmo

I sin første konkurranse på to år var Arja Arnesen suveren i dameklassen på Skyrace Tromsdaltstinden.

Arnesen tilbake med seier

I dameklassen vant BUL-løperen Arja Arnesen i overlegen stil. Arnesen markerte seg i det lokale løpemiljøet for noen år tilbake, men har ikke løpt konkurranser på en stund. Det stoppet henne ikke fra å vinne Skyrace Tromsdaltind overlegent.

– Det var litt overraskende. Jeg har vel ikke konkurrert på et par år, mitt siste løp var vel dette løpet for to år siden tror jeg. Jeg har prioritert studier og andre ting, og hadde et behov for å trene det jeg ønsket, uten å tenke så mye på konkurranser, sier Arnesen, som synes løpet gikk overraskende lett.

– Ja, det gjorde egentlig det. Jeg fikk litt magetrøbbel mot slutten, og det var egentlig det største problemet. Uten det kunne jeg nok løpt enda litt raskere, sier Arnesen.

– Ga seieren mersmak slik at det ikke går to år til neste gang vi ser deg på startstreken?

– Det ga litt mersmak, ja så det gjør det nok ikke, avslutter Tromsø-løperen med et smil.

Den lengste og mest ekstreme distansen, opp til Hamperokken og ned til sentrum igjen, ble vunnet av Jonathan Albon. Briten vant løpet for tredje gang og innfridde favorittstempelet han hadde på forhånd.

Tidligere på lørdag ble det satt løyperekord i både herre- og dameklassen på Bøntuva Skyrace. Viabella Puig fra BUL Tromsø vant herreklassen, mens Alba Suets fra Spania vant dameklassen. Distansen er på 15 km og 800 høydemeter.