Fotball

Fem snakkiser etter TILs tredje strake tap: «De fikk som fortjent»

Les fem av temaene det snakkes om etter at TIL ble det første laget Sandefjord har slått på hjemmebane i årets sesong.

  • Lars Elvevold
Publisert:

Sandefjord - TIL 1–0

1) TIL fikk som fortjent etter fryktelig svak første omgang

Et TIL-lag som burde ha vært fullt av revansjelyst etter det ufortjente tapet mot Haugesund sist fremsto tannløse og tamme i første omgangen mot Sandefjord. Hjemmelaget, uten seier på hjemmebane i år, var nærmest scoring, og TIL kan takke Gudmund Kongshavn for at laget ikke lå under til pause. Andre omgang startet på samme vis, og TIL fikk på mange måter som fortjent da passivt forsvarsspill ga Sandefjord muligheten til å ta ledelsen. William Kurtovics skudd fortjener mye ros, men TILs passive opptreden ved scoringen var symptomatisk for hvordan TIL-laget opptrådte den første snaue timen i Vestfold. Etter å ha havnet under våknet TIL og skapte nok sjanser til å få med seg ett poeng hjem til Tromsø, men skaden var allerede skjedd.

  • Mer dårlig nytt: Vraker TIL - går trolig til Brann

2. Medaljehåpet er i ferd med å forsvinne

Etter to sterke seire borte mot Sarpsborg og hjemme mot Odd like før ferien, var det mange som snakket om medaljejakt i Tromsø utover høsten. Og med god grunn, for TIL viste i flere kamper i vårsesongen et høyeste nivå som få i Norge kunne matche. Tre tap seinere er det lite som tyder på at TIL vil ta noen medalje i år. Gutan ligger nå fem poeng bak tredjeplassen, og avstanden vil være større etter at resten av runden spilles lørdag og søndag. I stedet kan det bli en høst i ingenmannsland på tabellen. Det vil være synd, for dette TIL-laget har absolutt kapasiteten til å kjempe på øvre halvdel av tabellen.

3. Magnar Ødegaards skuffende prestasjon

Mange TIL-spillere var langt under pari i oppgjøret og da er det kanskje urettferdig å trekke frem enkeltspillere. Men dagens TIL-kaptein Magnar Ødegaard hadde en tøff dag på jobben. Et par håpløse balltap i førsteomgangen ble ikke straffet, men pasningskvaliteten til Ødegaard var mildt sagt svak. Ødegaard hevet seg i andre omgang, men var, sammen med et par andre TIL-spillere, altfor passiv da Pau Morer relativt uforstyrret fikk prikke ballen på foten til Kurtovic som på vakkert vis sendte ballen i mål. Ødegaard har hatt et jevnt over bra sesong hittil i år, men vil nok helst glemme dagens oppgjør så fort som mulig.

  • Les mer om kampen her: Bunnlaget Sandefjord sørget for TILs tredje strake tap

4. Debut for Valakari Jr og «comeback» for Ingebrigtsen

Med to minutter igjen å spille fikk Onni Valakari, sønn av trener Simo, muligheten. Selvsagt altfor kort tid til å markere seg, men likevel et signal om at vi fort kan se mer av den unge finnen i årets sesong enn mange kanskje hadde trodd da han ble hentet.

Mikael Norø Ingebrigtsen ble på grunn av Wangbergs karantene satt rett inn på laget kun dager etter at overgangen fra IFK Göteborg var klar. Norø Ingebrigtsen viste i glimt at nærteknikken og evnen til å dra seg forbi spillere fortsatt er til stede, men alt i alt ble det et lite minneverdig comeback i TIL-trøyen for unggutten.

5. Kongshavns sesong

En spiller som ikke kunne lastes for tapet var keeper Gudmund Kongshavn. Uten sin gode sisteskanse hadde TIL ligget under allerede til pause, og drømmetreffet til Kurtovic var han sjanseløs på. Kongshavn er i ferd med å levere sin beste sesong i TIL-drakten og bortsett fra Andre Olsen i Rosenborg, er det få andre keepere i Norge som har vært bedre enn TILs sisteskanse i år. Kongshavn har alltid vært meget reaksjonssterk, men har under Valakaris ledelse også blitt en keeper som er svært komfortabel med ballen i beina.