Sprek

Benjaminsen vant i år som i fjor - nå venter militæret

Sigurd Suraj Benjaminsen (18) gjentok fjorårets bedrift og vant Mini Marathon under årets MSM. Nå gjør militærtjenesten at seieren ble Benjaminsens siste løp på en stund.

Tobias Stein Eilertsen

VANT IGJEN: Sigurd Suraj Benjaminsen var i år – som i fjor – sterkest på minimaraton.

Publisert:

Med tiden 14.52 tok Benjaminsen seieren, seks sekunder foran nummer to i mål, Sander Markussen. Det var en fornøyd seiersherre som tok en prat med iTromsø i regnet i målområdet etter seieren.

– Det ble et lureløp. Det er ingen grunn til å dra mer enn man må, spesielt ikke den motvinden som var før vi snudde. Vi lå mange samlet frem til Strandskillet, før det begynte å åpne seg litt opp, sier vinneren.

Vinnertiden var 44 sekunder svakere enn fjorårets vinnertid, noe som kan forklares med den sterke motvinden løperne hadde første halvdel av løpet.

Les også

Midnight Sun Marathon knuste rekord

Militæret neste stopp

Benjaminsen løper for BUL Tromsø, men må ta en pause fra konkurranseløping fremover på grunn av militærtjeneste.

– Jeg sater på løpingen, men nå skal jeg i militæret. Det betyr blant annet at jeg mister junior-NM. Det er litt surt, men når jeg er ferdig med militærtjenesten skal du ikke se bort fra at jeg blir å se i konkurranser igjen, avslutter den fornøyde vinneren av årets Mini Marathon.

Les også

Benedictes drømmeskudd sikret Fløya-poeng

Sterk vinnertid

Raskeste jente i mål på minimarton var 15 år gamle Tone Lise Pedersen fra BUL Tromsø. Hun klokket i mål på tiden 15,45 – og kun fem mannlige løpere var raskere enn henne på 4,2 kilometer.

– Jeg er veldig fornøyd med tiden og å vinne. Det var målet, men jeg kjente det var lenge siden jeg hadde løpt, sier Tone Lise Pedersen til iTromsø.

Tobias Stein Eilertsen

FORNØYD OG SLITEN: Tone Lise Pedersen etter målgang.

15-åringen går på ski om vinteren og løper om sommeren, men er vant til kortere distanser som 600 meter, 800 meter, 1.500 og 3.000 meter.

– Jeg har brukt å løpe mila på MSM, men i år ville jeg kjøre denne distansen og forsøke å vinne, sier hun.