Nyheter

Kjappe nyheter onsdag

Hold deg oppdatert her!

Odd Nerbø

UHELL: Denne bilen - som trillet i en stolpe på Damsgård tirsdag kveld - var stjålet, ifølge politiet.

  • Elisabeth de Lange Gjesdal
Publisert:

Vil undersøke underlagene på skoler og lekeplasser

EIRIK BREKKE

ILDEKK: Fra lekeplassen på Christi Krybbe skoler. Skolen er av de mange i Bergen som har fallmatter av gummigranulat – oppmalte bildekk – under lekeapparatene sine.

Onsdag ble det bestemt at byrådet skal undersøke bruken av mulig miljøfarlige underlag på skoler og lekeplasser i Bergen. Bakgrunnen er at flere skoler og barnehager i Bergen legger fallmatter laget av oppmalte bildekk under lekeapparater. - Dette er kanskje en tikkende miljøbombe. Vi vet at bildekk inneholder miljøgifter, sa Jana Midelfart Hoff (H). Forskning har foreløpig ikke vist at dette er farlig for barna, så de ønsker ikke å spre frykt, men de vil se nærmere på det.

Stjålet bil trillet inn i stolpe

Odd Nerbø

UHELL: Denne bilen - som trillet i en stolpe på Damsgård tirsdag kveld - var stjålet, ifølge politiet.

Litt før klokken 21.30 rykket politiet ut til Damsgård, etter å ha fått melding om et trafikkuhell. Da de kom frem, fikk de se en bil som hadde trillet ned en liten skråning og inn i en stolpe. Ingen personer var i bilen da den rullet utfor.

– Vi gjorde undersøkelser på stedet, og det viste seg at bilen var stjålet. Vi traff en mann i 30-årene i nærheten. Han ble pågrepet av oss, sier operasjonsleder Stein Rune Halleraker. Mannen er blant annet mistenkt for biltyveri. Uhellet skjedde på en parkeringsplass i Michael Krohns gate, rett ved Puddefjordsbroen.

Russland med ny fest på hjemmebane - videre i VM etter utklassing av Egypt

FABRIZIO BENSCH

Det russiske laget har begeistret på hjemmebane. Tirsdag gikk de videre i VM etter seier mot Egypt.

Det nederlagsdømte laget skaper fotballfeber i hjemlandet, mens en av VMs største stjerner, Mohamed Salah, ser ut for å måtte reise hjem etter gruppespillet. Russland slo Egypt 3–1.