Sprek

Strandvettreglene

Det er ingen skam å vise folkeskikk når du soler deg. Her er rådene i fellesferien.

NTB Scanpix

Denne mannen bryter strandvettregel nummer 3.

Publisert:

I fjellet vet vi hvordan vi skal oppføre oss. Alle har lest fjellvettreglene. Lurer du på om det finnes strandvettregler? Ja, da. Her er de.

1. Hvis du synes det er for mye folk i vannet, så skrik brennmaneter! Du får garantert bedre plass. Vær oppmerksom på at varslet ikke har samme effekt i ferskvann.

2. Sjekk hvor lang stranden er før du trekker inn magen og begynner spradeturen. Hvis du bare greier å holde pusten til du er halvveis, er det risiko for at du havner på en TV-kanal som «Seernes morsomste videoer».

3. Har du gått opp ti kilo siden i fjor, kan det være lurt å sjekke om speedo’n fortsatt er like velegnet.

NTB Scanpix

Kanskje ikke siste mote, mener Arne Hole

4. Damer som vil leke frigjorte må huske på at toppløsmoten forsvant for ca. 20 år siden. En viss suksess blant det mannlige innslaget på stranden kan likevel påregnes.5. Husk at sixpack alene ikke er nok å sjekke opp strandens flotteste. Hvis du ikke har noe oppfølgingsspørsmål etter «hva driver du med ‘a?», kan det fort bli pinlig stillhet.

6. Hvis du er bokser og savner sparringpartner, så fyr opp grillen slik at røyken blåser ut over flest mulig. Du kan få mange kandidater å velge mellom.

7. Vend i tide. Det er ingen skam å snu. Bedre å være lyserød på begge sider enn griserosa på fronten og kritthvit bak.

8. Når du skal skifte, så bruk et stort håndkle i stedet for vaskeklut. De som lurer på hva som er under har allerede kjøpt inn plastinnpakkede blader hos Narvesen.

9. Husk at Kreftforeningen ikke deler ut ekstrapremie til menn som ikke bruker solkrem!

Hva er dine råd? La oss høre fra deg