Fotball

Start jakter nye spillere. Men ekspert mener det ikke er nødvendig for å unngå nedrykk.

– Jeg er helt sikker på at Start berger plassen, sier Eurosports fotballekspert, og mener klubben klarer seg fint uten å foreta seg noe i dette overgangsvinduet. Ikke alle er enig i det.

Hommedal, Marit / NTB scanpix

Får Kjetil Rekdal inn forsterkninger? Det er spørsmålet mange Start-supportere stiller seg.

Publisert:

– Start fremstår hardere som lag. De virker vanskeligere å møte enn tidligere, sier Christian Gauseth, Mjøndalen-spiller og en del av Eurosports ekspertteam på Eliteserien.

Med overgangsvinduet kun dager unna – onsdag 15. august – sitter Start-supporterne ytterst på stolen, og oppdaterer diverse nettsider som om det ikke var noen morgendag, i håp om at det skal dukke opp overgangsnyheter rundt idrettsklubben.

Etter det Fædrelandsvennen kjenner til står en spiss øverst på ønskelista, men Gauseth mener én mann har gjort at Tor-Kristian Karlsen ikke trenger å stresse med å finne en ny spiller på topp.

Den mannen heter Kevin Kabran.

  • Les mer om status her: Dette er situasjonen i Start én uke før overgangsvinduet stenger

– Akkurat det Start trenger nå

– Slik Kevin fremstår nå er han en av Eliteseriens mest spennende spisser, sier Gauseth til Fædrelandsvennen.

Han fortsetter:

– Han er utrolig spennende. Jeg likte veldig godt hvordan han reagerte på situasjonen mot Acosta i kampen mot Brann. Han får albuen i ansiktet, men det er bare rett opp igjen. Det gjør vondt altså! Så det viser meg at det er en tøffing, og er det noe Start trenger nå så er det en slik type, sier Gauseth.

Eurosport Norge

Eurosports ekspert Christian Gauseth føler seg sikker på at Start redder plassen også uten forsterkninger i dette overgangsvinduet.

Han har selv sittet i studio og slaktet Starts prestasjoner tidligere i sesongen, men mener laget ser mye bedre ut under Kjetil Rekdals ledelse. Såpass bra at han tror Start klarer seg fint uten å gjøre noe som helst i overgangsvinduet.

– Skal det være noe vits, så må man hente noe som man vet fungerer. En (Matthias) Vilhjalmsson i Rosenborg hadde vært en drømmesignering. Men det er ikke nødvendig å gjøre noe for å berge plassen. Det Start-laget er et eliteserielag. Slik jeg ser det er de kvalitetsmessig bedre enn både Sandefjord, Stabæk og Bodø/Glimt, sier romsdalingen.

  • Fikk du med deg denne? Alt er snudd på hodet for Mark Dempsey: – Han er en helt

– Trenger ledertyper

Joacim Jonsson er ikke helt enig med Gauseth. Den tidligere sportssjefen i Fredrikstad mener Start bør foreta seg noe i dette vinduet.

– Det er bare å ta en titt på tabellen så ser man det. Det er ikke slik at Start har fått fryktelig dårlig betalt heller. Det de trenger er rutinerte ledertyper som drar med seg de andre, sier Jonsson.

Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Joacim Jonsson mener Start bør sikre seg med en kvalitetsforsterkning eller to.

Han mener det er flere posisjoner som må styrkes.

– Hele sentrallinjen. Stopper, sentral midtbane og spiss. Spiss og stopper er vriene posisjoner å finne noen til, sier Jonsson som også nevner Matthías Vilhjálmsson som en signering Start bør gå langt for å sikre seg.

– Må Start forsterke i dette vinduet for å unngå nedrykk?

– Jeg tror ikke de går ned, men for å sikre seg så bør de forsterke. Jeg blir overrasket hvis man ikke gjør det. Det kan bli dyrt, men det kan være billigere enn konsekvensene av ikke å gjøre det. Et nedrykk ville vært fullstendig katastrofe, uansett hva eierne sier, mener svensken.

Kjetil Rekdal synes det er vanskelig å svare på om laget hans trenger forsterkninger for å holde plassen. Han har vært klar på at det jobbes hardt på overgangsmarkedet, men at han må konsentrere seg om spillerne han har til rådighet.

– Det er helt umulig å gi et konkret svar på, for på 13 kamper så kan mye skje. Men jo sterkere tropp du har jo større vil sjansen være, selvfølgelig. Men det er umulig å spå, sier Starts trener.