Fotball

Børsen: Han reddet Molde og var banens beste

Moldes målvakt sto fram mot Hibernian.

Bjørn Brunvoll

Andreas Linde fikk en hånd på ballen og fikk hjelp av tverrliggeren på Stevie Mallans langskudd tidlig i kampen

Publisert:

Molde klarte 0–0 borte mot skotske Hibernian i Europa League-kvalifiseringen torsdag, og sikret seg med det et solid utgangspunkt før returoppgjøret hjemme i Rosenes by.

Les flere saker fra kampen:

Les også

Molde sto imot presset i Skottland – sikret godt utgangspunkt

Les også

Solskjær: – Hadde vi fått et mål hadde det vært den perfekte bortekamp

Her er vår vurdering av spillerne:

ANDREAS LINDE, 8
Flere meget gode – og viktige – redninger. Var så vidt borti langskuddet fra Mallan som gikk i tverrliggeren. Var kjapt nede da David Gray headet ballen nede ved stolperota. Så sto han fram med «matchvinnerredning» på overtid.

STIAN RODE GREGERSEN, 5
Mange viktige involveringer én-mot-én defensivt. Turte å bli med framover noen ganger, med noen brukbare innlegg. Skapte litt trøbbel for seg selv med noen vanskelige klareringer. Kom altfor seint inn i en knallhard takling midt på banen i andre omgang, og fikk gult kort.

RUBEN GABRIELSEN, 6
Stanget og ryddet unna i stor stil. Kapteinen fikk nok å gjøre, men hadde kontroll på det meste han foretok seg. To livsviktige blokkeringer var med på å sørge for «smultring» for Molde-forsvaret.

VEGARD FORREN, 6
Vant viktige dueller inne i egen boks. Viste ro flere ganger ved å bryste eller heade ballen inn til egen keeper, i stedet for å klarere ballen vekk. Snakket på seg gulkort på slutten.

KRISTOFFER HAUGEN, 6
Bra kontroll på venstresiden, og han viste mye godt backspill. Kom til flere innlegg. Hadde en nydelig pasning til Strand før den brukbare Molde-sjansen tidlig i kampen.

ETZAZ HUSSAIN, 6
Lagkamerat Gabrielsen mente han var overalt på banen. Har funnet fram til god form i sommer. Lyktes med minst to sylfrekke tunneler på Hibs-spillerne.

BABACAR SARR, 5
Tok tak fra start og var viktig i luftduellene utenfor egen 16-meter. Viste ro med ball i beina. Ryddet opp da han selv mistet ballen i ugunstig posisjon i andre omgang.

MAGNUS WOLFF EIKREM, 4
Har fortsatt et lite stykke igjen til toppformen. Viser glimtvis hva kan bidra med, med overblikk og en herlig pasningsfot. Fikk det imidlertid ikke helt til å stemme mot Hibernian.

EIRIK HESTAD, 5
Sto bak mye av det lille Molde skapte offensivt. Fint driv med ballen. Brukte litt for mye tid med kula noen ganger, som gjorde at han til slutt mistet den til en Hibernian-forsvarer.

DANIEL CHIMA CHUKWU, 4
Tidvis veldig alene på topp. Sterk i kroppen, men mistet ballen for enkelt i duellene. Greide ikke å spille fri medspillerne i angrep.

PETTER STRAND, 4
Greide nesten å finne Wolff Eikrem på «blank kasse» etter et drøyt kvarter. Traff ikke helt på dødballene. Viste gode initiativ, men var ikke helt venn med ballen.

INNBYTTERE:

LEKE JAMES FRA 61. min., 5
Inn for Eikrem etter en times spill. Viste styrke i nærkampene. Var også skuddvillig, men må nok stille inn siktet til de kommende kampene.

MATTIAS MOSTRÖM FRA 72. -
Erstattet Chima. Spilte seg til noen frispark som Molde kunne utnyttet bedre. Ellers handlet mye om å forsvare seg.

PAWEL CIBICKI FRA 90. -
Inn på overtid for Eirik Hestad. Rakk ikke å markere seg.