Fotball

Viking bytter keeper mot Åsane: – På tide å gi ham sjansen igjen

– Vi spiller med den keeperen som gir oss best sjanse til å vinne, sier Viking-trener Bjarne Berntsen.

ANDREW HALSEID-BUDD / BILDBYRÅN NORWAY

Iven Austbø

Publisert:

Iven Austbø startet sesongen som førstekeeper i Viking, men mistet plassen på laget etter 0–5-tapet mot Nest-Sotra før ferien.

Inn kom Amund Wichne. Sørlendingen har stått de siste seks kampene for Viking, men etter forrige helgs 2–3-tap mot samme Nest-Sotra, velger trenerteamet nå å skifte tilbake til Iven Austbø.

Det betyr at 33-åringen starter mot Åsane på søndag.

– Vi har tre gode keepere. Austbø hadde ingen dårlig periode, det var ikke derfor han havnet på benken. Nå føler vi at det er på tide å gi ham sjansen på nytt, forklarer Bjarne Berntsen.

Les også

Vevatne ute i flere uker: Viking jakter ny forsvarssjef

Austbø: – Jeg har løst situasjonen bra

Åsane er kjent som et sterkt dødballag, men Berntsen vil ikke bruke det som begrunnelse når Viking nå foretrekker Iven Austbø i mål mot hordalendingene.

– Hvorfor vi velger som vi gjør og detaljene rundt det, holder vi for oss selv. Amund Wichne har stått bra for oss i seks kamper, nå er det Ivens tur til å spille, sier Viking-treneren.

Iven Austbø selv gleder seg til å bidra på banen igjen. Da han mistet plassen på laget, bestemte han seg for å jobbe knallhardt for å ta den tilbake så fort som mulig.

– Dette har jeg opplevd mange ganger tidligere. Det er ingen ny situasjon for meg, og jeg føler at jeg har løst det bra. Alle vil spille, så det er klart jeg gleder meg til søndag, sier Austbø til Aftenbladet.

Grunnet mange forfall må Viking komponere en ny forsvarsfirer til kampen mot Åsane. Det bekymrer ikke Austbø.

– Vi har endret mye der tidligere også. Vi har mange gode forsvarsspillere, så det tror jeg skal gå helt fint, sier målvakten.

Les også

Viking-treneren får ikke lede laget mot Åsane

Spennende angrepstrio

Viking har brukt de siste dagene til å drille en helt ny forsvarsfirer, men håper at Zlatko Tripic og Ylldren Ibrahimaj skal ta presset av den nykomponerte backrekken.

Om igjen og om igjen har Bjarne Berntsen drillet forsvarsspillerne de siste dagene. Han har pekt og forklart og forsøkt å tette hullene i Viking-forsvaret.

Leo Østigård er borte. Viljar Vevatne er skadet. Rolf Daniel Vikstøl er ute med karantene. Resultatet er en helt ny forsvarsrekke når Viking drar til Bergen for å møte Åsane søndag.

– Vi har jobbet med forsvaret denne uken. Selv om vi er litt tynne, har vi nok alternativer til å sette sammen en god firer. Det skal gå bra, sier Bjarne Berntsen.

Fredrik Varfjell / BILDBYRÅN NORWAY

Zlatko Tripic er trolig tilbake for Viking i helgen. Her i aksjon borte mot HamKam.

Selv må Viking-treneren se helgens kamp fra tribunen. Han er ilagt én kamps karantene etter å ha blitt vist i garderoben av dommeren i forrige serierunde.

Rent offensivt er det ikke så mye å lure på når Berntsen skal velge de elleve som starter mot Åsane. Zlatko Tripic er tilbake for fullt og starter på venstrekanten. Ylldren Ibrahimaj ble hentet fra Mjøndalen tidligere i sommer. Han får sin første kamp fra start for Viking på den andre vingen.

Helt på topp får Tommy Høiland ny tillit tross en svak kamp sist.

Trolig Viking-lag mot Åsane (4-3-3): Iven Austbø - André Danielsen, Markus Nakkim, Tord Salte, Claes Kronberg - Johnny Furdal, Fredrik Torsteinbø, Kristian Thorstvedt - Zlatko Tripic, Tommy Høiland, Ylldren Ibrahimaj.