Nyheter

Kjappe nyheter torsdag

«Høstvær» = slutt på grillforbud! Les mer her!

Giphy (ILLUSTRASJONSBILDE)
Publisert:

Det er smart å lese kjappe nyheter!

Ventet opp til 70 millimeter regn på 24 timer

ILLUSTRASJON, STORM

– Det kraftige regnværet vil fortsette i hele dag. Men i ettermiddag vil det gå over til bygevær, sier meteorolog i Storm, Lillian Bergheim. Det vil fortsatt være snakk om mye regn. Totalt kan det komme 40 til 70 millimeter regn i Hordaland, Sogn og Fjordane og Rogaland. Til sammenlikning regnet det ca. 150 millimeter i april i år! Det er også meldt om at det vil blåse godt i dag. Værvarselet fremover ser mørkt ut. Det vil fortsette med litt regn og regnbyger på lørdag og søndag. (Kilde: BT)

Grillforbudet oppheves

Steinholt Ingar Haug (ILLUSTRASJONSBILDE)

Bergen Brannvesenet opphever totalforbudet. Brannfaren er kraftig redusert etter regnet som nå har kommet. Fra og med fredag 15. juni opphever brannsjefen i Bergen totalforbudet mot bruk av åpen ild ute i Bergen, Osterøy, Samnanger og Vaksdal. Dermed er det lov å grille igjen, melder Bergen Brannvesen på Twitter. Grillværet er derimot ikke så fint lenger! (Kilde: BT)

Nå skal Bybanen bli nynorsk

Tor Høvik (ARKIV)

Skyss kan ikke lenger informere passasjerene på Bybanen på bokmål, vedtok fylkestinget til jubelrop i salen. Det betyr at Skyss heretter må bruke nynorsk på all informasjon til bybanepassasjerer. Men de trenger ikke å skifte navn på Bybanen. Selv om «bana» er den vanligste formen i bestemt form entall på nynorsk, er det valgfritt å bruke bana eller banen, ifølge nynorskordboken. (Kilde: BT)

I dag starter fotball-VM

NTB scanpix

Det 21. verdensmesterskapet i fotball sparkes i gang i dag. Åpningskampen er mellom vertslandet Russland og Saudi-Arabia, og spilles i den russiske hovedstaden Moskva. Finalen er den 15. juli, og 32 land kjemper om å bli verdensmestre. Norge er ikke en av dem.