Økonomi

Sier opp 20 ansatte på Frekhaug

Alle ansatte i Kolos Inspection på Frekhaug mister jobben.

HELGE HANSEN (arkiv)

LEGGER NED: Her på Mjåtveitflaten på Frekhaug i Meland har Kolos Inspection hatt hovedkontor.

Publisert:

– Bakgrunnen for oppsigelsene er at hovedkontoret på Frekhaug skal flyttes, og samlokaliseres på Sola, sier daglig leder i Kolos inspection, Leif Roar Larsen.

Kolos er et relativt nytt selskap, som har hatt avdelinger i Frekhaug, Sola og Fosnavåg. Firmaet på Frekhaug het opprinnelig Fours AS, men ble i 2016 fusjonert med selskapet Otic AS fra Sola, og fikk da navnet Kolos.

Tapte 11,5 millioner på to år

Kolos-gruppen driver med salg, utleie og vedlikehold av løfteutstyr til bruk on- og offshore, i tillegg til inspeksjon og sertifisering av slikt utstyr.

Den består også av Kolos Lifting, med 31 ansatte. I år er det registrert 43 ansatte i Kolos Inspection, ifølge Brønnøysundregistrene. Selskapet har hatt hovedkontor på Mjåtveitflaten på Frekhaug i Meland kommune.

Siste tilgjengelige regnskap, fra 2016, viste driftsinntekter på 57,8 millioner kroner og et underskudd før skatt på 6,5 millioner kroner. Året før var underskuddet på drøye fem millioner.

Daglig leder Larsen opplyser at de ansatte på Frekhaug har fått tilbud om å følge med til Sola for videre jobb der, det har samtlige takket nei til.

– Det har alle takket nei til, og blir derfor sagt opp fra sine stillinger, sier Larsen.

– Ikke kjekk prosess

Han sier dette om hvordan de ansatte har reagert:

– Ingen slike beskjeder blir positivt mottatt. Denne prosessen har ikke vært noe kjekk, sier han.

Larsen opplyser at alle ansatte ble orientert om situasjonen like før påsken. Driften på Frekhaug vil holde frem ut august.

Tillitsvalgt på Frekhaug, Tor Helge Kallestad, ønsker ikke å kommentere nedleggelsen, utover å si at det er synd at det skjer.

– Men dette er ferdig, og opp- og avgjort, sier han.

Kallestad ønsker ikke å si noe om hvordan samarbeidet med ledelsen har vært i prosessen, eller om det er inngått noen avtaler for de oppsagte.