Fotball

RBKs tomålshelt gir kjæresten mye av æren for oppturen

Jonathan Levi sier timingen for å slå gjennom i RBK ikke kunne ha vært bedre. Etter en tøff vår smiler livet for 22-åringen – blant annet på grunn av New York-kjæresten.

Mariann Dybdahl/privat

Blomstrer: Jonathan Levi innrømmer glatt at han er forelsket for tiden. Kjæresten er Rebecca Osvalds, som studerer i New York.

Publisert:

CORK: – Hun er perfekt. Det jeg er som ligger langflat i det forholdet, for å si det slik, smiler Levi til Adresseavisen.

– Det ryktes at du i vår dro til New York for å være sammen med henne i ett døgn, før du måtte reise tilbake og spille kamp …

– Nei, nei. Det var to døgn! Og i sommer han hun vært både i Sverige og i Trondheim, så da har ting vært enklere. Men vi har det veldig bra sammen. Jeg har det «skönt» for tiden, sier han.

Ble matchvinner

Da snakker høyrekanten både om kjæresten Rebecca Osvalds, og også om det siste døgnet som RBK-spiller. Når vi møter ham på flyplassen i Cork fredag morgen er det gått kun ti timer etter at han ble tomålshelt, og samtidig sørget for et strålende utgangspunkt før returen på torsdag.

  • Dette sa RBK-helten etter kampen: Endret taktikk - scoret to mål: – Kanskje jeg skal gjøre det mer fremover

Levi har sovet lite, fire timer, men kan ikke annet enn å gå rundt og smile.

– Det var vanskelig å sove, og i tillegg fikk jeg en del meldinger på mobilen. Jeg ønsket å takke alle, så da ble det seint.

– To mål for RBK i Europa legges merke til også i Sverige?

– Ja, det er helt tydelig.

Mariann Dybdahl

Ble helten: Her har Levi akkurat sendt RBK i føringen i Cork. Han scoret også Rosenborgs andre mål.

Tøff konkurranse

Historien om svensken og RBK starter som innhopper i fjor høst, i en litt ny rolle på banen. Han kom fra Öster på svensk nivå to, hvor han ofte lå i «tierrollen» bak spissen, og skulle vende seg til en ren kantrolle i Trondheim. Levi medgir at det har tatt tid – særlig tilvenningen med å holde seg bredt nok i banen.

Men mot Cork scoret den venstrebeinte spilleren begge målene med høyrefoten – hvor han hadde driblet to mann utover i banen ved den første scoringen.

Levi snakker mest om laginnsatsen i Irland, og om jobben som ble gjort for å unngå baklengs. Men medgir at timingen for sitt eget ordentlige gjennombrudd ikke kunne ha vært bedre. Neste uke regnes Pål André Helland å være tilbake, uka etter skal Yann-Erik de Lanlay kjempe om en plass igjen, mens Samuel Adegbenro etter hvert også nærmer seg et comeback.

Når Levi stiller på trening lørdag har han i tillegg fått en slags konkurrent i Issam Jebali, selv om Jebali er ment å spille til venstre – mens Levi helst ligger ute til høyre.

– Timingen var perfekt. Jeg tenkte ikke før kampen at jeg på død og liv måtte bevise, men det smakte godt å vise at vi har to gode høyrekanter, og at man ikke trenger enda en, smiler Levi.

– Hva tenker du om konkurransen?

– Alle fotballspillere tenker jo litt at man helst vil slippe å få en konkurrent i sin posisjon i et overgangsvindu. Slik er det. Samtidig er jeg veldig glad for at det er Issam som kommer. Jeg kjenner ham fra tidligere: En fin type og en veldig god spiller. Jeg gleder meg å se ferdighetene hans.

Når vi skriver historien om 22-åringen fra Glumslöv utenfor Helsingborg, kommer man heller ikke utenom perioden i vår. I mai og april spilte han lite, og nå innrømmer Levi han at han slet voldsomt med selvtilliten.

  • Les også: Først fnøs Cork-kjempen av alle som tror det er avgjort. Så svarte han på Sørloths melding.

– Det er litt vanskelig å forklare, for det handlet kun om det sportslige. Jeg har alltid kjent litt på dette med selvtillit, om jeg er god nok og slikt. Da jeg også slet med spilletid, var jeg litt «nede». Hadde jeg vært så langt unna laget i dag, nå som overgangsvinduet står åpent, ville jeg nok ha grublet litt, sier han – og lar det henge i lufta.

– Så leverte jeg en bra kamp mot Brattvåg i cupen, og deretter kom scoringen mot Sandefjord. Altså, jeg har hatt god backing i klubben hele veien, både fra trenere og spillere. Men jeg følte nok litt på presset ved å være i en såpass stor klubb som RBK, sier han.

Mariann Dybdahl

Ble lagt merke til: Scoringene mot Cork ble tema også i hjemlandet. – Jeg takket for fine meldinger etter kampen, så det ble seint før jeg sovnet, sier Levi.

Tilbake til New York

Tre måneder senere føler Levi at han er i ferd med å bevise at han duger som spiller også i Rosenborg. Og han gleder seg til fortsettelsen. På banen. Og på privaten.

– Rebecca skal tilbake til New York (studerer), og jeg har lite fri framover. Så jeg må snart klare meg noen måneder igjen uten å kunne «pille på henne». Men det skal jeg klare, gliser Levi – og konkluderer, rett boarding-skiltet begynner å lyse og han må gå mot flyet:

– Jeg har det veldig bra akkurat nå!