Fotball

Her er Kotengs dom over Coolens RBK-start

Etter det tunge dobbeltoppgjøret mot Celtic, har Rini Coolen og Rosenborg vunnet to strake kamper mot Ranheim og Cork. Nå får den midlertidige RBK-treneren skryt av styreleder Ivar Koteng.

Mariann Dybdahl

POSITIV: Styreleder i RBK, Ivar Koteng, er positiv til hvordan Rini Coolen har håndtert jobben som hovedtrener i klubben hittil.

Publisert:

CORK: RBKs styreleder satt ringside da RBK vant 2-0 i Irland torsdag kveld, og skaffet seg et strålende resultat med tanke på å nå en playoffplass til Europaligaen.

Der han satt rett bak RBK-benken så han en rolig trener, som i utgangspunktet har vikariat ut sesongen. Samtidig er Koteng begeistret over det han har sett av Rini Coolen så langt.

– Med tanke på trenerjakten, har Rini Coolen styrket sin posisjon for å kunne bli permanent trener?

– Altså. Vi skal gjøre ting i riktig rekkefølge her. Akkurat nå handler det om spillere, så begynner trenerspørsmålet når vinduet er lukket. Vi vet ikke en gang om Rini er aktuell ennå, fordi vi har ikke snakket med han om annet enn å lede laget midlertidig. Så vi vet ikke hva han tenker selv, heller, svarer Koteng.

Les også

Risikoen med å hente en ny RBK-sjef kan bli for stor

Les også

RBK-helten endret taktikk – scoret to mål: – Kanskje jeg skal gjøre det mer fremover

– Rini er en fin fyr

Sjansen er imidlertid stor for at den praten kommer når RBK-styret 27. august skal diskutere aktuelle kandidater. For Koteng sier følgende om nederlenderens første uker i sjefsstolen:

– Det vi kan si, er at han gjør en veldig god jobb. Han har tatt over i en litt vanskelig situasjon, og jobber systematisk og veldig bra. En fin fyr, som så langt har gjort en fin jobb, sier Koteng.

Koteng sier videre at RBK ikke har snakket med noen som helst om trenerjobben ennå. Ikke Coolen – og heller ingen andre:

– Nei, det har vi ikke gjort. Vi skal som sagt ta ting i rett rekkefølge her, gjentar han – og tenker på at overgangsvinduet stenger om en uke.

Den danske avisen Politiken hevder imidlertid at Rosenborg skal ha forhørt seg med trenerne Michael Laudrup og Kasper Hjulmand om å ta over som hovedtrener etter Kåre Ingebrigtsens avskjed.

Mariann Dybdahl

LEVER I NUET: Nederlandske Rini Coolen har fått en god start som RBK-trener. Likevel vil han ikke svare på om han ønsker jobben videre etter sesongen.

Rini Coolen selv påstår at han ikke tenker på hva som skjer etter nyttår. Og at det viktigste for han er at spillerne utvikler seg fra dag til dag, og at laget presterer godt.

Les også

Tar pause i trenerjakten: Nå handler alt om å skaffe nye spillere

– Tar jobben på alvor

– Jeg ble spurt om jeg kunne ta over som hovedtrener ut sesongen, og så gå tilbake til min vanlige rolle som akademisjef. Det tar jeg på alvor, og det er det jeg jobber mot akkurat nå.

– Koteng sier at dere ikke har snakket sammen om fremtiden ennå?

– Det er riktig. Jeg vil heller ikke tenke så mye på hva som skjer neste år. Akkurat nå har vi et tøft og tett kampprogram, så det tar alt fokus fra meg.

– Hva tenker du om at styreformannen i klubben skryter av jobben du gjør som hovedtrener?

– Jeg er glad for å høre at han er fornøyd. Klubben tok noen vanskelige avgjørelser, og nå ser det ut til at det går bra, og det er jeg både glad og stolt over selv, sier Rini Coolen, før han legger til:

– Jeg vil også skryte av spillergruppa og støtteapparatet. Det er summen av det vi gjør sammen som vises på banen, og jeg føler meg komfortabel i denne rollen akkurat nå. Hvis klubben ønsker å fortsette med denne løsningen så må vi ta den diskusjonen, men jeg tenker ikke på det akkurat nå, sier RBK-treneren.

– Koteng er sjefen

Nederlenderen sier at han ikke har noe problem med å sette seg ned å ta en prat med styreleder Ivar Koteng dersom Koteng vil det.

Men han gjentar at fremtiden ikke er noe tema akkurat nå.

– Koteng er sjefen i Rosenborg, og jeg jobber i klubben. Akkurat nå trives jeg som hovedtrener, men om jeg kommer til å være det etter sesongen er et annet spørsmål, smiler Rini Coolen til Adresseavisen.