Innenriks

Preget lokalmiljø tok farvel da Sunniva Ødegård (13) ble gravlagt

Et preget bygdemiljø samlet seg i en fullsatt Varhaug kirke da Sunniva Ødegård (13) ble gravlagt fredag formiddag.

Jon Ingemundsen

PREGET: Det var et preget bygdemiljø som samlet seg på Varhaug kirke da Sunniva Ødegård (13) ble gravlagt.

  • NTB
Publisert:

Mens flagget vaiet på halv stang utenfor, samlet 400 personer seg i Varhaug kirke under fredagens seremoni, skriver Stavanger Aftenblad. Allerede halvannen time før seremonien, som ble ledet av sokneprest Gaute Øgreid Rasmussen, begynte familiemedlemmer og bygdefolk å fylle opp benkeradene.

Seremonien åpnet med sangen «Alt ble så stille», sunget av solist Bjarte Lending. Deretter sang hele kirken «Kjærlighet fra Gud», før presten holdt sin minnetale. Så ble det minneord fra presten.

Jon Ingemundsen

– TØFT: – Det blir en tradisjonell begravelse, men i utradisjonelle omgivelser. Det er tøft å ta det aller siste farvel med en datter, sier sokneprest Rasmussen.

– Den fryktelige nyheten om at Sunniva ble funnet død for 11 dager siden har satt dype spor i bygden. Vi føler oss lammet og uendelig triste, åpnet Rasmussen. Han beskrev Sunniva som livlig og sprudlende, en som likte å synge og opptre.

– Ei flott jentes liv endte på stien, bare 13 år gammel. Et fryktelig slag for familien, men en tragedie også for bygden Varhaug. Vi som er her i dag ønsker å meddele til Sunnivas nærmeste at vi føler med dere. Og lyse fred over Sunnivas minne, avsluttet soknepresten sitt minneord.

Den 17 år gamle gutten som er siktet for drapet, tilsto torsdag å ha drept 13-åringen. Han har foreløpig ikke formelt erkjent straffskyld. Familiens bistandsadvokat Harald Øglænd opplyser at familien er lettet over tilståelsen, fordi de ikke lenger trenger å tenke på om rett person er tatt.

Les også

17-åringen har tilstått drapet på Sunniva

Les også

Drapssiktet 17-åring bryter tausheten – snakker med politiet i avhør

Les også

Politiet tror de vet hvor Sunniva Ødegård (13) ble drept

Les også

17-åringen som er siktet for drapet på Sunniva (13) nekter å forklare seg