Nyheter

Kjappe nyheter torsdag

Donald Trump snur, 200 bysykler er forsinket, og sjekk hva Brann-treneren ikke liker under VM!

AP / ALEX BRANDON / NTB SCANPIX

SNUR: USAs president Donald Trump.

  • Elisabeth de Lange Gjesdal
Publisert:

Trump lover at innvandrere ikke lenger skal fratas barna sine

AP / ALEX BRANDON / NTB SCANPIX

SNUR: USAs president Donald Trump.

Etter mye kritikk har Donald Trump gitt ordre om at ulovlige innvandrere ikke lenger skal bli fratatt barna sine ved grensen til USA. – Vi skal holde familiene samlet, sa Trump onsdag. Presidenten gjorde det klart at han ikke har likt bildene av barn som er blitt tatt fra foreldrene sine med makt.

Brann-treneren er motstander av videodømming: – Jeg håper ikke det fortsetter

Marit Hommedal / NTB scanpix

Brann trener Lars Arne Nilsen er ingen tilhenger av videodømming i fotball.

Lars Arne Nilsen mener videodømming (VAR) gjør fotballen fattigere på følelser og engasjement. – Dette er min personlige mening og ikke klubben Branns. Jeg liker ikke VAR. Det kan jeg si. Dommerfeil er en del av sporten og skaper engasjement og spontanitet. Jeg håper ikke det (VAR) fortsetter i VM. Bortsett fra det, er det mange fantastiske prestasjoner i mesterskapet, sier Nilsen til NTB. I VM 2014 ble mållinjeteknologi innført. I år sitter en gjeng dommere i en bunkers i Moskva og finstuderer bilder før de tar VAR-avgjørelsene.

200 sykler blir forsinket

BJØRN ERIK LARSEN (ARKIV)

REPRISE: Fjorårets bysykler gjør sitt comeback i Bergen.

På grunn av leveringsproblemer blir bare 200 av 400 bysykler overlevert 1. juli. – Dette vil ikke påvirke tilbudet, sier leverandør. 1. juli blir bysyklene et permanent innslag i bybildet. 200 av de 400 syklene blir forsinket. De 200 siste syklene skal være på plass i august eller september. (Prisen for et helårsabonnement vil være 399 kroner. Når man henter en sykkel, kan man bruke den i 45 minutter. Bruker man den lenger, må man betale ekstra. Det er også mulig å kjøpe døgnpass. Det vil koste 49 kroner.)