Lokalt

Gransker brannsjef-ansettelse

Kommunen må forklare seg om prosessen rundt ansettelsen av ny brannsjef i Bergen.

Tor Høvik

SKAL SVARE: Kommunaldirektør Robert Rastad og Bergen kommune må svare Sivilombudsmannen om prosessen rundt ansettelsen av ny brannsjef i Bergen.

Publisert:

Sivilombudsmannen har sendt flere brev til Bergen kommune der de etterlyser svar på hvordan kommunen gikk frem da de ansatte Leif Linde som ny brannsjef i Bergen før jul i fjor.

Årsaken er en klage fra fagforeningen til en av de andre som søkte jobben, nemlig Anne-Margrete Bollmann. Den mangeårige lederen av Sivilforsvaret i Hordaland var blant navnene som sto på søkerlisten til jobben og var inne til intervju.

Prosessen endte imidlertid med at hun ikke fikk jobben.

Rune Meyer Berentsen (arkivfoto)

KLAGE: Anne-Margrete Bollmanns fagforening har sendt inn klage på ansettelsen av ny brannsjef i Bergen kommune.

Stiller spørsmål

Bollmanns fagforening, Krigsskoleutdannede offiserers landsforening, har nå stilt en rekke spørsmål til prosessen som kommunaldirektør Robert Rastad i Bergen kommune hadde ansvar for.

– Jeg er glad for at fagforeningen har satt seg grundig inn i saken og har valgt å sende en klage på bakgrunn av den gjennomgangen. Det er fint å ha en fagforening i ryggen, sier Bollmann selv.

Hun sier det fagforeningen er mest opptatt av i denne saken er profesjonskrav i forbindelse med stillingen.

– Hvordan opplevde du selv denne ansettelsesprosessen?

– Det er ikke riktig for meg å kommentere denne saken nå mens den er i prosess. Fagforeningen kjører saken nå, sier Bollmann, og henviser til dem.

Generalsekretær Tor Erik Drangsholt sier imidlertid at han ikke har noen kommentar til saken nå.

Ørjan Deisz (arkivfoto)

OMSTRIDT: Ansettelsen av Leif Linde som ny brannsjef i Bergen kommune har fått en annen søker til å klage på prosessen.

– Ikke dramatisk

Kommunaldirektør Robert Rastad i Bergen kommune sier han registrerer at det er kommet en henvendelse fra Sivilombudsmannen der kommunen bes om å redegjøre for prosessen.

– Vi har svarfrist ut måneden og vi skal gi dem svar på spørsmålene de stiller. Det er en del spørsmål rundt formkrav her, ikke noe mer dramatikk enn det. Etter min oppfatning er det noen klare misforståelser som ligger til grunn for de påstandene som kommer.

Rastad sier vedkommende fagforening som har klaget blant annet setter spørsmålstegn ved at Linde hadde møte med et hodejegerfirma, i motsetning til vedkommende.

– Dersom vi har interne kandidater som ønsker å komme inn i en slik prosess på ledernivå, tilbyr vi at de kan ta en test hos et hodejegerfirma før søknadsfristen er ute.

– Aldri aktuell

Rastad erkjenner at dette kan oppleves som forskjellsbehandling.

– Men den aktuelle kandidaten er etter min mening ikke rett person til denne stillingen. Jeg kjenner vedkommende ganske godt over lang tid, sier Rastad, og legger til:

– Vi hadde avtalt at dersom fagforeningene ønsket noen innkalt til intervju, så gjorde vi det. Men det var ingenting i det intervjuet som gjorde at jeg endret syn på vedkommendes kandidatur. Dette vil jeg formidle til Sivilombudsmannen, og vedkommende vil få en kopi av det.

Les også

Brannsjefen bekymret etter spadeslag

Les også

Det lugger litt i samarbeidsånden

Les også

Politiet: Har ikke råd til å håndtere sikkerheten under sykkel-VM

Les også

Han blir trolig ny politimester i vest