Fotball

Først fnøs Cork-kjempen av alle som tror ting er avgjort. Så svarte han på Sørloth-meldingen

– Vi skapte sjanser, mens de scoret to mål. Det kan vi også fint gjøre i Trondheim.

Mariann Dybdahl

Premier League i vår, Cork nå: Damien Delaney sto godt i duellene mot RBK-spiss Alexander Søderlund. Men kunne ikke unngå at Jonathan Levi scoret to ganger.

Publisert:

CORK, IRLAND (Adresseavisen): – Rosenborg er et bra lag. Et ganske direkte lag, som både har fart og duellkraft - og som forsvarte seg godt. Samtidig føler jeg at vi skapte problemer for dem, og presset RBK-spillerne tilbake på banen i store deler av kampen.

– Men å tape 0–2 hjemme i Europa....

– Dette er ikke over. Vi drar til Trondheim med tro på at vi kan score to mål. Definitivt.

Les også

LES MER: Var i daglig «brytekamp» med Cork-kjempen: Her er Sørloths råd til Bendtner og Søderlund

– Hadde muligheter

Det sier Damien Delaney til Adresseavisen, etter at tribunene er tomme og lyset er slukket inne på Turners Cross noen meter bak ham.

Den tidligere Crystal Palace-kapteinen kom hjem i sommer for å forsterke barndomsklubben. Men med hjemmetap, etter to fine scoringer av Jonathan Levi, er det RBK som har det strålende utgangspunktet før returoppgjøret på Lerkendal.

Det etter et oppgjør hvor Cork i store deler presset RBK tilbake på banen, og kom til svært mange dødballsituasjoner. Men hvor Rosenborg-spillerne sto imot - og altså var giftigere foran mål.

– Om man ser på presset vi hadde på dem, og også på mulighetene vi kom til, har vi fortsatt sjansen til å klare dette. At vi ikke scoret i dag... Slik er fotballen. Men det er ikke mer å tenke på nå. Vi er kun halvveis i denne kvalikrunden, og ser framover, sier Delaney.

Les også

FÅTT MED DEG DENNE? RBK-helten endret taktikk – scoret to mål: – Kanskje jeg skal gjøre det mer fremover

Mariann Dybdahl

Mye ball: Delaney, her i tøff duell med Nicklas Bendtner, som heldigvis for dansken selv ikke dempet ballen der det ser ut som at han dempet den...

Spørsmål rundt farten

Før kampen snakket Adresseavisen med Crystal Palace-spiss Alexander Sørloth om nettopp Delaney. Og om hvordan RBK-spissene skulle opptre for å komme til sjanser mot den fysisk meget robuste midtstopperen.

Sørloth og Delaney var i daglige «brytekamper» i et halvt år i Palace, og Premier League-spissen rådet Alexander Søderlund til å ta med Delaney ut på løpeturer i stedet for å havne i duellkrig - nettopp fordi Delaney mangler fart.

– Hehe... Sa han det? Nei, nei. Det der stemmer jo ikke. Det bør Alex få klar beskjed om, også, gliser Delaney til dette nå.

– Men hva tenker du om RBK-spissen du møtte i dag (Søderlund)?

– Det var fart og styrke, så vi fikk da beveget oss litt utpå der. Men solid. Som RBK-laget for øvrig, svarer Delaney.