Fotball

Solskjær: – Hadde vi fått et mål hadde det vært den perfekte bortekamp

Molde ble periodevis voldsomt pressa i Edinburgh, men klarte å stå i mo og forsvarte seg svært godt.

Bjørn Brunvoll

Ole Gunnar Solskjær og hans Molde sikret et meget godt utgangspunkt.

  • Daniel Nerli Gussiås
Publisert:

Hibernian – Molde 0–0

EDINBURGH: Hjemmelaget hadde flere kjempesjanser, og pressa MFK gjennom store deler av kampen på Easter Road i kveld. Etter kampen var Molde-treneren strålende fornøyd med måten laget forsvarte seg.

– Vi var veldig, veldig bra i måten vi holdt dem unna på. De hadde en og en halv, kanskje to store sjanser. På den corneren hvor Stian (Gregersen) sklir, har Linde ei kjemperedning. Jeg er veldig fornøyd med hvordan vi forsvarte oss og sto imot trøkket, sier Solskjær til Romsdals Budstikke like etter kampen.

– I dag mangler vi det siste lille andre veien. Det var mye nesten, og det var et fantastisk angrep da Petter (Strand) slo på tvers mot Magnus (Eikrem) på åpent mål i førsteomgang. Fram til 16 meteren var det bra, men så ble det litt for forsiktig og litt for upresist. Hadde vi fått et mål her så hadde det vært den perfekte bortekamp, men dette er vi kjempefornøyd med, sier han videre.

  • Les mer om kampen: Molde sto imot presset i Skottland – sikret godt utgangspunkt

Han er fornøyd med hvordan spillerne håndtere stemninga og trøkket som de godt over 16 000 skottene på tribunen skapte.

– Det tok ti-tolv minutt før vi fikk roa oss ned, og begynte å spille med ballen i laget. Da fikk vi dem til å løpe, og vi fikk mer rom på sidene. Jeg synes de håndterte det bra. Det siste lille som mangler er at vi får noen flere avslutninger. Vi skulle ha testa den nye keeperen deres mer, men det skal vi få retta på til neste gang, lover han. 

– Jeg er veldig fornøyd med utgangspunktet vi har skaffa oss. Nå venter Brann på søndag, så de kommer på rekke og rad her nå. Det blir kanskje to-tre bytter, både til søndag og returkampen neste uke. Men jeg har en stall som er så bra at det er jeg ikke redd for. Da får vi spillere med ny energi og giv som har lyst å bidra framover. Dette blir artig.

Solid

Solskjær skryter av hvordan Andreas Linde redda resultatet.

– Andreas har redda oss mange ganger, og redda oss igjen i dag. Han var solid og trygg både i feltet, med ballen i beina også hadde han den fantastiske redninga. Ellers så vil jeg trekke fram Etzaz (Hussain). Han var meget bra på midten, og sammen var Baba (Sarr) gjør de en solid jobb foran den bakre fireren, som holder nullen. Det er alltid godt, påpeker treneren.

Solskjær var også innom formasjonen 4-4-2 ei lita stund i andreomgang. Det er noe vi kan få se mer av, sier han.

– Da Magnus gikk ut, så hadde vi bestemt oss for at Leke James uansett skulle inn. Han fikk et lite ti-minutt sammen med Chima på topp, og det er noe som kan fungere. De to guttene har funnet hverandre både på trening og utenfor banen, så det er noe som det kan bli mer av. Da er det i så fall viktig at den ene er litt lenger ned, så vi får nok ikke se en helt vanlig 4-4-2, selv med de to sammen på topp, forklarer Solskjær.

  • På vei bort: Håland forlot Molde-troppen i natt: Forhandler kontrakt med ny klubb

Sjokkresultat

Mens Molde spilte i Edinburgh, sendte Dinamo Minsk godt på vei storfavoritt Zenit ut av den tredje kvalifiseringsrunden. Om Molde går videre fra oppgjørene mot Hibs, så venter vinneren av det oppgjøret.

– Det resultatet viser at det alltid er vanskelig å spille borte i Europa, uansett hvem du møter. Vi ser forskjellen selv i første runde mot Glenavon. For vår del reiser vi hjem med et godt utgangspunkt og positivitet, sier Solskjær kort om resultatet i den andre kampen.

Lite nytt om Håland

Erling Braut Håland reiste i natt til Salzburg for å forhandle sin personlige kontrakt med Red Bull-klubben. Etter kampen torsdag kveld var det likevel lite nytt å melde om situasjonen.

– Jeg har ikke hørt noe i dag etter at han reiste nedover. Om de er blitt enige eller ikke får vi forhåpentligvis høre noe snart, så vi venter.

Solskjær bekrefter at MFK jobber for å få lånt Håland ut sesongen ved et eventuelt salg.

– Vi har selvfølgelig et lite håp om det, men jeg vet ikke detaljene rundt det. Det er Øystein Neerland som har hatt forhandlingene, sier Solskjær.